ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΜΕΛΕΤΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΧΕΤΕ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!
kids-readΌλοι μας θέλουμε να επενδύσουμε στη σωστή εκπαίδευση και την πρόοδο των παιδιών μας.
Οι ανάγκες που δημιουργούν τα σύγχρονα κοινωνικά και εργασιακά δεδομένα (ειδικά η έλλειψη χρόνου) καθώς και η δυσκολία και η ποσότητα της ύλης μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε έναν πρωτοποριακό χώρο μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά Δημοτικού στην Καρδίτσα.
Άλλωστε σήμερα με την τεράστια πρόοδο της επιστήμης, την εξειδίκευση σε όλους τους τομείς, λίγοι είναι οι γονείς που μπορούν σωστά να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Σίγουρα θα βλέπετε ότι άλλα κάνατε εσείς σαν μαθητές και άλλα κάνουν τώρα τα παιδιά. Στο χώρο μας το παιδί σας όχι μόνο θα προετοιμάζεται για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, αλλά κυρίως θα προετοιμάζεται σωστά. Όλο το προσωπικό μας αποτελείται από πτυχιούχους Δασκάλους και Καθηγητές με εμπειρία. Έτσι το παιδί σας το εμπιστεύεστε σε σίγουρα και ικανά χέρια.


Στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ μας προσφέρουμε τη λύση στο καθημερινό διάβασμα του παιδιού σας που συγχρόνως αποτελεί και εγγύηση στην πρόοδό του. Δεν χρειάζεται λοιπόν να φτάσετε τις αντοχές σας στα άκρα και το κυριότερο μην αφήνετε το μέλλον του παιδιού σας στην τύχη.
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
Η όλη φιλοσοφία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ μας στηρίζεται στους εξής 4 βασικούς πυλώνες:
1ος.  Την προετοιμασία των μαθημάτων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή.
2ος.  Την ενίσχυση των μαθητών που είχαν προηγούμενα κενά ή μαθησιακές δυσκολίες, όπου αυτό είναι απαραίτητο.
3ος.  Την παροχή, εκτός των μαθημάτων του Δημοτικού, και 1ης Ξένης γλώσσας, 2ης Ξένης γλώσσας και Πληροφορικής.
4ος.  Τη βιωματική και δραματοποιημένη μάθηση, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.
Πιο αναλυτικά1ος. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες-τμήματα 5 ως 6 ατόμων και όπου είναι δυνατόν από παιδιά που πηγαίνουν στο ίδιο Σχολείο. Η βασική προετοιμασία γίνεται για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας έτσι ώστε ο μαθητής να μην έχει καθόλου ή σχεδόν καθόλου διάβασμα στο σπίτι. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το Διδακτικό Πακέτο που θα ακολουθηθεί (π.χ. αν θα είναι 10, 15 ή 20 ώρες την εβδομάδα).
Δίπλα του υπάρχει πάντα υπεύθυνος καθηγητής ή δάσκαλος. Θα του εξηγήσει το μάθημα, θα το βοηθήσει να διαβάσει και τέλος θα το εξετάσει αν το έμαθε. Το εκπαιδευτικό προσωπικό μας δίνει ιδιαίτερο βάρος στο να συνηθίσει το παιδί να σκέφτεται και να οργανώνει το διάβασμά του, δηλαδή στο να αποκτήσει συνήθειες και πρακτικές μελέτης, χρήσιμες για όλη του τη ζωή.
Αυτό γίνεται και όταν το παιδί δεν έχει την άλλη μέρα σχολείο ή έχει τα ίδια μαθήματα λόγω εκδρομής, αργίας ή για άλλους λόγους. Ακολουθείται το πρόγραμμα. Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να επαναλάβουν βασικές έννοιες στα κυριότερα μαθήματα

2ος. Αν ο μαθητής έχει προηγούμενα κενά τότε  το ειδικευμένο μας εκπαιδευτικό προσωπικό θα εντοπίσει τις αδυναμίες και τα μαθησιακά του κενά και με ατομική βοήθεια και πρόγραμμα το παιδί θα καλύψει τα κενά του και θα μπορέσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Η ατομική βοήθεια σε περιπτώσεις που υπάρχουν δυσκολίες είναι το δυνατό μας σημείο.
Αν το παιδί έχει μαθησιακά προβλήματα τότε ακολουθείτε ατομικό πρόγραμμα μελέτης. Εφαρμόζουμε ενισχυτική διδασκαλία και παιχνιώδη μέθοδο εξάσκησης με ασκήσεις γραφής. Εξηγούμε το μάθημα και υπογραμμίζουμε τα σπουδαιότερα, αφού κάνουμε το μάθημα με μορφή ερωτήσεων.

3ος. Ας μην ξεχνάμε ότι το ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ μας είναι ενταγμένο στον Εκπαιδευτικό Όμιλο E-SCHOOL το οποίο παρέχει ποιοτική εκπαίδευση και σε πλήθος άλλων αντικειμένων. Έτσι τα διδακτικά πακέτα μας εκτός από τα βασικά μαθήματα Δημοτικού (ΓΛΩΣΣΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΦΥΣΙΚΑ) περιέχουν και ΑΓΓΛΙΚΑ (1η Ξένη Γλώσσα), ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ ή ΙΤΑΛΙΚΑ (2η Ξένη Γλώσσα), ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (με τελική πιστοποίηση ή όχι) ή ακόμη και στα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα του Δημοτικού (όπως η Γεωγραφία ή η Μελέτη Περιβάλλοντος) που γίνονται με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.
Έτσι λοιπόν μέσα στον ίδιο χώρο ο μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει όσα από τα παραπάνω μαθήματα επιθυμεί κερδίζοντας σε χρόνο και μετακινήσεις (αφού δεν θα υπάρχουν κενά στο πρόγραμμα) αλλά το πιο σημαντικό κερδίζοντας οικονομικά. Το οικονομικό κέρδος αρχίζει από 40% και φτάνει ως το 70% αν κάποιος παρακολουθήσει όλα τα διδακτικά πακέτα. Είναι ένα πολύ σημαντικό κέρδος και ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

4ος. Το κέντρο μας εκτός από την μετάδοση γνώσης στοχεύει και στη δημιουργική μάθηση.  Έτσι μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες οδηγούμαστε στην ενεργοποίηση της δημιουργικότητας και της φαντασίας του παιδιού. Έτσι λοιπόν ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν χώρα πάντα με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης. Γιατί η γνώση πρέπει να συνδυάζεται με την χαρά και το δημιουργικό παιχνίδι.


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
kids_reading2Η συνεργασία με τους γονείς είναι ίσως το πιο σημαντικό τμήμα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΑΣ.
Απευθυνόμαστε σε γονείς που εργάζονται, που θέλουν ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά τους, που επιθυμούν οργάνωση και σωστό προγραμματισμό στη μελέτη των παιδιών τους και θέλουν να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια.
Έτσι λοιπόν θα ενημερώνονται συνεχώς από εμάς και τους δασκάλους μας για την πρόοδο των παιδιών τους και τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν καθημερινά.
Η επικοινωνία των δασκάλων με τους γονείς γίνεται με τους εξής τρόπους:
•  Τετράδιο επικοινωνίας για καθημερινή ενημέρωση
•  Μηνιαία έκθεση αξιολόγησης για την πρόοδο του μαθητή
•  Προγραμματισμένες συναντήσεις για λεπτομερή ενημέρωση
Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν είτε έντυπα είτε ηλεκτρονικά μέσα από μια ειδική πλατφόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας είτε ακόμη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Reading_KidsΒοηθώντας το παιδί σας από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, χτίζετε ένα σύγχρονο και πιο βέβαιο μέλλον γι αυτό. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι οι βάσεις για τη σωστή και επιτυχή εξέλιξη για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης μπαίνουν στις τάξεις του Δημοτικού.
Στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ μας οι κατάλληλοι δάσκαλοι θα μάθουν το παιδί σας να μελετάει μεθοδικά και να προετοιμάζει τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, στο δικό μας χώρο μελέτης. Η πρόοδός του θα φανεί από το πρώτο κιόλας διάστημα για να είστε ευχαριστημένοι με το παιδί σας ακόμα περισσότερο, χωρίς το άγχος του καθημερινού διαβάσματος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν λέμε στους γονείς:
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΧΕΤΕ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!


Κάνετε κλικ εδώ για να κατεβάσετε όλα τα παραπάνω σε φυλλάδιο pdf


You may also like