ΚΕΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΝΕΟ VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2015


Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή σε 8.000 ανέργους και οικονομικά μη ενεργούς νέους, ηλικίας από 25 έως 29 ετών, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Στόχος του προγράμματος είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των μη ενεργών άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία θα καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Ειδικότερα το πρόγραμμα διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης και βελτίωσης των γνώσεών τους με παράλληλη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος και προσαρμογή των γνώσεων στις πραγματικές ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων:

Πρόγραμμα Θεωρητικής Κατάρτισης 100 ωρών σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες
Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων 420 ωρών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό.
Υπηρεσίες Υποστήριξης και Συμβουλευτικής Καθοδήγησης των ωφελουμένων σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.
Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελουμένων, τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 8.000 άνεργοι νέοι ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών:

  • Απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/ Πανεπιστημίων Εξωτερικού, με αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Απόφοιτοι Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας & Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίου, Λυκείου, ΙΕΚ)


You may also like